Diamanter

Kongen af ædelstenene

Diamanterne har altid haft en fortryllende styrke og skønhed! Rå ser de sjældent ud af meget Oftest er de jordfarvede uigennemsigtige brune, gule, grålige eller måske sorte af inklusioner. Men á og til finder man de transparente ”hvide” dvs. farveløse diamanter. Det vi i fagsprog har farvekoder til at forklare hvide diamanter F.eks “River” (D/E color) hvor betegnelsen på dansk ville være “sjældent hvid” eller Top Wesselton, Wesselton, Crystal light yellow osv. Alt sammen termer der gør vi nemt kan prissætte ”Hvide” diamanter i forhold til de hvide diamanter der har spor af misfarver som f.eks let gullige, let brunlige eller let grålige toner! Allerede inden de bliver slebet er rådiamanter sorteret i 100vis af kategorier ift til en forarbejdet slutpris!

Diamanter er lavet komprimeret kulstof f.eks kernen i din blyant! Tilsætter vi et voldsomt trykkammer og den helt rigtige temperatur har vi lavet en diamant! Denne proces har gentaget sig til millioner af år i total mørke dybt nede under jordens overflade for millioner af år siden, for derefter at blive trykke op mod solen hvor vi mennesker langsomt har tillagt stenen en overnaturlig værdi gennem 1000ér af år! Først ind Den bedst kendte sydafrikanske diamant er Cullinandiamanten, fundet i 1905 nær Pretoria.

Diamanten vejede hele 621,2 gram svarende til 3106,75 carat.

Vælg dit diamantslib

Du kan få mange forskellige slib indenfor diamanter. Fælles for diamantslibene er man kan ligge meget små facetter på diamanter uden de går i stykker og det giver ovenikøbet pote at gøre det! Dog har de gense diamantforme et standard antal facetter man prøver at ramme. Hvis diamantsliberen dog se Caratvægten kan “holdes oppe” altså undgå at slibe for meget af stenen og stadig få den til at give mest muligt lyst tilbage, gør sliberen naturligvis det! Slibet vælges altid ud fra hvor meget diamant (caratvægt) man kan få ud af råstene ift. at udgå synlige fejl i stenen (inklusioner).

Personligt elsker jeg dråbeslib, trillianter og Navette slib! Cushion, Asscher, Radiant og Princess cut er også helt fantastisk smykke. Men det slib der giver dig maximalt udbytte vil altid været et H&A tribbelt ex cut. Læs mere her GIA.com

Værd at vide om diamanter // De 4´re Cér

Når man kan vil købe en diamant bør du overordnet vide de grundliggende ting at diamanterne. Du skal vide hvide diamanter altid bliver prissat ift. de 4 Cér + lidt andre mere nørdede parameter såsom Flurencense, Polich og symetrik bl.a. Dertil kommer at du vælge at købe en lidt større diamant med et troværdig certifikat. Vores anbefaling ligger primært på GIA, IGI & HRD certifikater, Hvor GIA er det vi oftes bruger på diamanter over 0.50carat. (Gemological Institute of America)

Farvede Diamanter

Der er en gruppe diamanter der naturlig har en farve som ikke er i blandt jordfarverne, f.eks blå, pink, grønne eller røde diamanter. De er tit formationer, meget sjælende misdannelser eller helt specifikke grundstoffer der er har været det helt rigtige sted på det rigtige tidpunkt hvis du spørger diamanthandlerne!

Rå diamanter

  Rådiamanter er ikke forarbejdede diamanter der kommer direkte fra minen til det færdige smykke. Det er altid diamanter man har vurderet ville have en højere værdi ved ikke at forarbjede stenen. Altså en diamant som f.eks har inklusioner også kaldet indeslutninger dvs. revner, sorte/hvide ”fjer” pletter/ nister inde i stenen som gør at stenen har en højere salgsværdi som råsten.

Investeringsdiamanter

Vi kan skaffe alle former for diamanter, det er bare et spørgsmål om hvor stor stenen skal være og hvilkenform du ønske diamanten skal have. Oftes sælger vi investeringsdiamanter fra 2-3carat og opefter!

Udfyld kontaktformularen nedenfor eller kontakt mig på +45 5188 0442, for spørgsmål vedrørende investeringsdiamanter.

Kontakt mig

Udfyld gerne kontaktformularen og jeg vil kontakte dig hurtigst muligt. Alternativt er du også meget velkommen til at kigge forbi butikken på Gammel Kongevej 135 eller kontakte mig via SMS eller telefon på nr. +45 5188 0442.